Sweet 16, hoe heurt het eigenlijk?

woensdag 25 november 2015

Een fenomeen, dat al jaren aan de gang is in Amerika, is de afgelopen 10 jaar ook overgewaaid naar Nederland. We zijn door MTV inmiddels doodgegooid met duizenden Sweet 16’s en nu rest de vraag alleen: hoe heurt het eigenlijk? Wij helpen Jort kelder een handje aangezien wij al jaren meehelpen aan de Sweet 16’s in Rotterdam.

Originele uitnodiging

Wat we vooral van MTV hebben geleerd, is dat je begint met het paaien van je papa en mama voor een veel te groot feest. Denk aan het afhuren van een half stadion. Afijn, in Nederland zijn we gelukkig een stuk nuchterder en beginnen we gewoon met een partytent in de achtertuin. Het liefst als verlengstuk van de woonkamer. Dan kunnen de rokers naar buiten en heb je gewoon simpelweg meer ruimte.

En dan komt misschien nog wel het belangrijkste? Wie mag er komen op jouw Sweet 16? Je wilt tenslotte het liefst heel je middelbare school uitnodigen. Maar goed, niet de hele school past in jouw woonkamer en die brugpiepers moet je ook niet hebben, die zijn irritant. Er vind dus geheel in stijl een selectie plaats, op school. Iedereen moet tenslotte weten dat het meest populaire figuur van school jarig is en niemand mag dit missen. Het moet een hype worden dus. Dat betekend dat je minstens met een dans op school komt en het iedereen laat weten dat je jarig bent met een megafoon. Vervolgens laat je het weekje sudderen en ga je met pamfletten de uitnodigingen uitdelen, speciaal ontworpen bij de printshop uiteraard. 

Heerlijke hapjes

Je gasten mogen uiteraard niet verhongeren. Dus de taart moet aangesneden worden en de hapjes moeten allemaal al op tafel liggen. Dus zet de frituurpan maar aan, want later op de avond moeten de snacks rond gebracht worden. Wil je echt uitpakken? Dan ga je voor een BBQ, zorg je voor suikerspinmachine of huur je zelfs catering in.

Shandy

Drank mag natuurlijk nog niet op je 16e. Niet meer tenminste, daarvoor moet je 18 zijn. Dus stiekem is het ook de vraag waarom je zo blij moet zijn dat je 16 bent geworden? Maar toch kan er alcohol geschonken worden. Namelijk door het welbekende Shandy weer onder het stof vandaan te halen. Daar zit namelijk 0,5% alcohol in maar behoort nog steeds onder fris. Maar het is wel ‘spannend’ om te drinken natuurlijk. Voor de rest houden we het maar bij fris en ranja. Wel koud houden in een koelkast natuurlijk.

Optreden van Justin Bieber

Jep vaders, bereid je voor. JB himself moet langskomen, of one-direction. Lukt dat niet? Dan kan je altijd nog voor de Nederlandse variant ‘Stad en Land’ regelen. Of gewoon een goede geluidinstallatie. Muziek mag niet ontbreken natuurlijk. Je moet wel je vriend of vriendin kunnen versieren op de dansvloer.

Een nieuwe auto

Daarom is een 16e verjaardag misschien nog wel zo’n happening. Want je mag tegenwoordig vanaf je 16e beginnen met je theorie en als je 16,5 mag je beginnen met lessen. Reden voor een feestje dus. En papa en mama geven je dan een auto. Tenminste dat is het idee van de Amerikaanse MTV serie ‘My Super Sweet 16’. Afijn, een auto voor je barby of je action man kan natuurlijk nog wel van het budget af.

Meer informatie

Mocht u nog vragen hebben na het lezen van dit blog. Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag verder!

Partytent Huren Rotterdam is uw partner voor het huren van een partytent in o.a. Rotterdam, Vlaardingen, Spijkenisse, Krimpen aan den IJssel, Oud Beijerland, Schiedam, Prins Alexander, Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel, Maassluis, Hoogvliet, Ridderkerk, Hillegersberg-Schiebroek en omstreken.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht