Oud & Nieuw vieren onder de Partytent! #6 tips voor een knalfeest

woensdag 30 december 2015

December is dit jaar bijzonder warm, dat weet iedereen. Nu zijn we in Nederland heel romantisch en zien we liever een witte kerst en dus ook witte feestdagen. Dat zit er dit jaar niet in maar dat brengt weer andere voordelen met zich mee: Oud & Nieuw vieren onder de partytent. Wij hebben een goed idee hoe je hier een knalfeestje van kan maken. En daarom hebben wij 6 tips voor jou voor een knalfeest.

Oliebollen

We beginnen natuurlijk bij die vettige rozijn/meel ballen die, was het niet voor het vuurwerk, je de hele avond laat ‘ruiken’. Maar de geur mag de pret niet drukken. Een Oud & Nieuw zonder oliebollen is geen échte Oud & Nieuw toch? Precies. Het liefst moeten ze ook zelf gebakken worden. Dus zet de pannen op het vuur en haal de recepten bij elkaar. Zorg er wel voor dat de meubels voor je nieuwjaarsfeestje niet gelijk bij het oud vuil kunnen nadat ze zijn aangeraakt door een paar vette oliebollen handen.

Partytent

We zeiden het al bij onze inleiding: de huidige december temperaturen maken het mogelijk om nu in de buitenlucht Oud & Nieuw te vieren zonder dat je alleen voor het vuurwerk naar buiten komt en dan kouvat. En het buiten vieren bied zijn voordelen. Je huis ruikt niet gelijk naar de oliebollen en als er wat champagne over de tuinstoel valt dan is dat een stuk makkelijker schoon te maken. Je wil alleen wel een dak boven je hoofd voor het geval dat er een druppel uit de lucht komt. Daarom biedt een partytent in je tuin de uitkomst.

Champagne

Maar bij een feestje waarbij we het oude afsluiten en het nieuwe verwelkomen mag ook best een glaasje alcohol geschonken worden. Champagne is het populairste drankje rond 00:00 op 31 december. En omdat champagne knallen iets minder gevaarlijk is dan vuurwerk knallen, een kurk kan tenslotte ook in iemand zijn oog raken, zijn we meer een voorstander van champagne. En dan hebben we toch een knallend feestje.  

Vuurwerk

Oke de echte knallen creëren we met vuurwerk ja. Vooruit, steek een astronaut af, of een strijker of gewoon iets moois waar we allemaal van kunnen genieten. Haal mooi siervuurwerk bij de plaatselijke vuurwerkhandel vandaan.

Heater

Omdat er altijd wel een paar mensen zijn die het toch koud gaan krijgen is het misschien toch verstandig om ook voor wat verwarming te zorgen in je partytent. Je kan een paar fleecedekens neerleggen waar mensen zich onder kunnen warmen, maar als je warmte wil creëren voor meerdere mensen tegelijk dan kun je ook denken aan een heater. Zo wordt heel de tent warmer. Zo warm als in een huiskamer, alleen heb je de rotzooi niet in je huiskamer.  

Top 2000

En muziek mag ook zeker niet ontbreken tijdens de jaarwisseling. Het helpt je om herinneringen op te doen van die ene zomer maar het geeft ook een samenhorigheidsgevoel en dat kunnen we gebruiken het komende jaar. Dus zet het geluid hard op de speakers, de top 2000 aan en zingen maar!

Meer informatie

Mocht je nog vragen heb na het lezen van dit blog.? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen je graag verder!

Partytent Huren Rotterdam is uw partner voor het huren van een partytent in o.a. Rotterdam, Vlaardingen, Spijkenisse, Krimpen aan den IJssel, Oud Beijerland, Schiedam, Prins Alexander, Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel, Maassluis, Hoogvliet, Ridderkerk, Hillegersberg-Schiebroek en omstreken.

Terug naar het nieuwsoverzicht