Je partytent inrichten: #5 tips!

maandag 21 september 2015

Leuk dat je een partytent hebt gehuurd of gekocht. Maar nu het feestje dichterbij komt sta je voor een volgend aantal vragen: hoe ga je hem eigenlijk inrichten? Wat voor feestje wordt het? Hoe kan ik dit leuk en praktisch inrichten? Gelukkig voor jou denken wij hier ook wel eens over na en kunnen wij je misschien hierbij helpen. We hebben voor het gemak 5 tips samengesteld om je een beetje op weg te helpen. 

#1. Partyplanner

Nee, hiermee bedoelen we niet zo’n online partyplanner om te bepalen wie er allemaal op je feestje komt. Al kunnen deze gegevens best interessant zijn voor het inrichten van je partytenten. Wat wij bedoelen is plan je party, zodat je weet of het een dansbaar muziekfeestje wordt, je gezellig gaat BBQ’en of dat je met zijn allen in een kring gaat koffieleuten. Heel simpel: Wat wil je dat het voor feestje wordt? Dit bepaalt namelijk voor een groot deel al wat voor inrichting je moet gaan gebruiken voor je partytent en het aantal mensen die er gaan komen.

#2. Weer

Nu zal je misschien denken: “Het weer probleem heb ik toch al opgelost door überhaupt een tent te kopen of te huren?!” Dit is niet helemaal waar. Stel je voor dat je een feestje geeft in november of december en je wil het feestje naar buiten uitbreiden met een partytent, dan wordt een tent niet vanzelf warm. En in deze tijden kan je er best van uitgaan dat het kwik daalt. Dit betekend dat je heaters nodig hebt in je tent. Deze verwarmingselementen gaan ruimte innemen, dus hou hier rekening mee met je inrichting.

#3. Meubels

Afhankelijk van wat voor feestje je gaat vieren maak je ook een keuze voor meubels. Houd hier dus ook rekening mee met het bepalen van jou feestje. Een etentje of samen theeleuten nemen vaak meer ruimte in door de bij passende meubels. Wanneer je gaat eten zorg je automatisch ook voor partytafels of biertafels. Je moet tenslotte ergens je bord kwijt kunnen. Wanneer je gezellig wil zitten in een partytent zorg je vaak voor stoelen dus dan ook maar voor een bijpassende tafel. Maar vergeet niet dat zittende mensen meer ruimte innemen dan staande mensen. Dit kun je voor een deel oplossen door het gebruik van statafels. Deze nemen ook ruimte in, maar de staande mensen eromheen nemen minder ruimte in. Denk hier dus aan bij het organiseren van je feestje. Dat je gezellig een drankje met elkaar wil doen betekend niet perse dat je met zijn allen in een grote kring moet gaan zitten.

#4. Catering

We gaan er niet meteen vanuit dat je catering hebt geregeld voor je feestje. Maar we gaan er wel vanuit dat je op zijn minst hebt gezorgd of gaat zorgen voor eten en drinken. Je kunt dit natuurlijk klaar zetten in de partytent zodat iedereen kan pakken wat hij of zij pakken wil. Dit is fijn, want dan hoef je zelf niet steeds drinken en iedereen te verzorgen en kan je zelf ook genieten van je feestje. Toch zit er een nadeel aan. Een tafel met drinken en eten neemt veel ruimte in. Hoe los je dit op? Eigenlijk kun je 2 dingen doen: 1. Zorgen dat het meubilair minder ruimte inneemt zodat je het kan compenseren of 2. Wanneer je het vlakbij je huis viert, bijvoorbeeld in de tuin, het eten en drinken in je huis neer te zetten. De laatste optie zorgt er soms wel voor dat het minder uitnodigend is om wat eten te pakken. En als je niet wil dat iedereen steeds je huis in en uit loopt, dan kan je er ook voor kiezen om het eten in bijvoorbeeld de schuur te zetten. Dit ziet er in sommige gevallen ook wat soberder uit maar dit zorgt er wel voor dat je huis netjes schoon blijft. 

#5. Decoratie

Er zijn verschillende reden om een partytent te huren of te kopen. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de buiten temperatuur, regen of het tekort aan zitplaatsen. Nu hebben wij je hierboven allemaal tips gegeven om je tent in ieder geval praktisch in te richten, zodat je in een later stadium geen problemen tegen het lijf loopt. Maar nu weet ook iedereen dat opklapbare stoelen en een witte tent niet gelijkstaat aan sfeervol. Vaak is het geen mooie katoenen doek die als dak functioneert en zijn de meubels die je kunt huren wit en van metaal of plastic. Heb je nog leuke meubels in de tuin staat die je met kussens comfortabel en mooi kunt maken? Gebruik dit dan ook. Denk aan steigerhouten meubels of die gietijzeren bank waar normaal alleen planten op staan. Het is tenslotte toch een bank. Zorg daarnaast voor kussens en kleden, ook als je de meubels gaat huren. Dit maakt de meubels naast functioneel ook nog eens comfortabel en geeft sfeer mee aan je inrichting. Licht kan hierbij ook belangrijk zijn. Je kunt hiervoor kleurverlichting gebruiken maar ook een stijlvolle sta lamp die normaal in je woonkamer staat.

Heeft u nog vragen na het lezen van dit blog of vragen over een van onze andere producten? Neem dan gerust contact op met de medewerkers van de klantenservice. 

Terug naar het nieuwsoverzicht