Hoe ruim je het makkelijkst op na een feestje?

donderdag 14 april 2016

Wanneer je een gezellig feestje hebt gegeven zit je na afloop vaak met één klein probleempje. Ondanks dat je een partytent gehuurd hebt moet er nog steeds het één en ander opgeruimd worden. Je tuin is misschien een bende. De afvalzakken liggen overal en nergens. Uiteraard is je partytent niet helemaal spik en span meer. Iedereen morst weleens een drankje, er vliegt een bitterbal door de tent of het heeft geregend. Hij is in ieder geval niet schoon genoeg om weer terug te brengen naar de verhuurder of op te bergen in je schuur. Maar hoe ruim je de boel nou het snelst weer op? Wij vertellen het je in dit artikel.

De voorbereiding

Vooraf zijn er al een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden die ervoor zorgen dat je feestlocatie lang niet zo snel vies wordt. Probeer de tent bijvoorbeeld altijd op een vaste ondergrond op te bouwen. Een houten vlonder of de tegels in je tuin werken prima. Bouw je de tent op het gras op en geef je daar een feestje? Dan is de kans groot dat de boel wat viezer wordt dan dat je graag zou willen. Als je tent eenmaal neergezet is ga je bekijken wat er in de tent komt te staan. Wanneer je drinken en eten dichter in de buurt zet van de tentwanden is de kans groter dat er iets overheen gaat. Door de tafel soms net wat verder van de zijwanden af te plaatsen blijft de boel al langer schoon.

Tijdens het feest

Kijk of je, zonder je al te druk te maken, zo nu en dan even iets op kunt ruimen. Zo voorkom je dat afval rond gaat slingeren en bespaar je jezelf alvast een stukje opruimwerk. Zet daarnaast voldoende prullenbaken neer, dan is iedereen in staat om zijn of haar afval weg te gooien. Zet je lege flesjes terug in het krat en probeer zo nu en dan nieuwe vuilniszakken op te hangen.

Na je feest alles schoonmaken

Wanneer je feest afgelopen is zul je alles schoon moeten maken. Probeer dit te doen wanneer het droog is. Ruim eerst alle vaste rommel op. Gooi lege flesjes, verpakkingen en vuilniszakken weg. Vervolgens is het handig om eerst een bezem door je feestterrein heen te halen. Wanneer alles vervolgens nog erg vies is kun je het beste de hogedrukspuit er op zetten of een emmertje sop met kokend water over je tegels gooien (er van uitgaande dat je het feestje in de tuin viert, voor je binnenvloer is kokend water niet aan te raden) Vervolgens met een harde bezem even naschrobben en je tegels zijn weer als nieuw! Met dit artikel hopen we je een klein beetje hulp te hebben geboden met het opruimen van de rommel die een feestje meestal toch achterlaat. Besteed je de op- en afbouw van je tent liever uit zodat je zelf je handen vrij hebt om op te ruimen? Neem dan even contact met ons op. Wij helpen je graag!

Meer informatie

Mocht u nog vragen hebben na het lezen van dit blog. Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen u graag verder!

Partytent Huren Rotterdam is uw partner voor het huren van een partytent in o.a. Rotterdam, Vlaardingen, Spijkenisse, Krimpen aan den IJssel, Oud Beijerland, Schiedam, Prins Alexander, Capelle aan den IJssel, Nieuwerkerk aan den IJssel, Maassluis, Hoogvliet, Ridderkerk, Hillegersberg-Schiebroek en omstreken.

Terug naar het nieuwsoverzicht