Biertafels op Oktoberfest, hoe drinkt dat?

woensdag 14 oktober 2015

Oktoberfest is voor de échte bierliefhebber natuurlijk het ultieme feest. 14 Grote tenten, gevuld met biertafels, verkleed in lederhose en omgeven met mooie vrouwen. Wij hebben in ons Rotterdam niet voor niets een eigen biergarten gecreërd achter centraal is het niet? Wij van Partytent Huren Rotterdam vinden dit ook. Daarom zetten de we de ingrediënten voor een goed Oktoberfest op een rijtje.

Oktoberfest is origineel een feest uit Zuid-Duitsland, Beieren, München om precies te zijn. Je kunt natuurlijk daarheen om met 10.000 man te genieten van fris gebrouwen Zuid-Duitse biertjes. We snappen het als je daar voor kiest. Maar München ligt ook gewoon 825 km rijden met de auto naar het zuidoosten. En als je nog wil rijden is het niet echt slim om eerst naar een bierfestival te gaan. Dus, waarom organiseer je het niet gewoon thuis? Het enige wat je nodig hebt is een tent, biertafels, mooie vrouwen, lederhosen, muziek en uiteraard: bier!

Tent

Oktoberfest wordt traditiegetrouw gevierd in een tent. Veertien grote tenten om precies te zijn. Deze worden van binnen kleurrijk aangekleed. Je kunt deze tent eenvoudig zelf regelen door het huren of kopen van een partytent. In een tent van bijvoorbeeld 4x4 kan je al gauw met 20 man jouw eigen kleine versie vieren van Oktoberfest.

Biertafel

Het bierfestival kan je misschien zelfs terugbrengen naar twee ingrediënten, bier en een biertafel. Deze tafel is een uitklapbare tafel die niet weg te denken is door zijn robuustheid, zijn oncomfortabele zitvlak en zijn iconische uiterlijk: eikentafelbladen met daaronder een groen, zwart of rood uitklapbare poten. De biertafel mag gewoon vies worden, want hij kan het hebben en wordt er misschien zelfs alleen maar sterker van. De biertafel laat jouw liters bier op zich rusten en als jij het niet meer aan kan mag je zelfs je roes op hem uitslapen. En het belangrijkste de biertafel doet dit niet alleen voor jou, maar voor jou én al je vrienden.

Mooie vrouwen

De mannen gaan in lederhosen en waar verkleden mannen zijn, daar zijn vaak ook verkleden vrouwen. En vergis je niet. De vrouw draagt geen lederhosen. Zij draagt namelijk een ‘dirnkdl’. De vrouwen schenken je bier in, zitten op je schoot en zorgen dat je in ieder geval thuis komt als jij het niet meer uit houd. Vergis je niet, deze vrouwen drinken ook gewoon mee, maar ze houden het toch altijd wat langer uit dan mannen. Hoe zou dat nu toch komen? Hoe dan ook, de vrouwen zijn onmisbaar. Oktoberfest is niet voor niets ontstaan uit een bruiloft van een Beierse kroonprins én zijn prinses.

Lederhosen

Je mag niet langskomen als je niet in geschikte lederdracht komt, namelijk ‘lederhosen’. Een lederhose is een traditionele leren broek uit Zuid-Duitsland en het Oostenrijkse Tirol. Dit is niet ouderwets, in die streken wordt het nog steeds gedragen. Lederhose werden gedragen, omdat ze goed zijn schoon te maken, dat mag ook wel op een bierfestival toch?

Muziek

Officieel wordt muziek op een Oktoberfest verzorgd door ‘blaaskapellen’, precies, een dweilorkest. Dus nodig ook gewoon je plaatselijke muziekvereniging uit, of regel je eigen geluidsinstallatie en zet je eigen favorieten aan!

Bier

Er mag alleen Beierse bieren worden gedronken en deze worden geschonken in een maß. Dit is een liter glas. ‘Het wordt dus pompen of verzuipen en het regent meters bier’, aldus Guus Meeuwis. Literglazen betekend wel dat je door moet drinken, want het bier slaat zo dood en dat je door moet drinken betekend weer dat er flink wat bier ingeslagen moet worden.

Hoe dan ook. Het Oktoberfest is een feest waarbij het leven gevierd moet worden. Hou dit dan ook altijd voor ogen. Geniet, maar drink met mate.

Heeft u na het lezen van dit blog nog vragen? Neem dan gerust contact op met de medewerkers van de klantenservice. 

Terug naar het nieuwsoverzicht